Krysař

Krysař

Anotace: Třeba to není tak zlý, jak se zdá... ale třeba taky je...

Měsíc zas zemi zaleh
jak děvku v lokále.
Všichni jsme jenom krysy.
Schovaný v kanále
zdrháme před světlem
citů, slov, upřímnosti.
Slunce už nad peklem
nesvítí, velebnosti.
Jsme všichni jenom krysy.
Strach máme po kapsách
- stejně tak, jako kdysi.
A v hlavách? Jenom prach.
Jsme jen prašivý krysy.
A v bahně všech těch frašek
klavíry drze zní si.
Skrz prales z prázdných flašek,
vypitých nad ránem
paprsky pokřivené
šimrají. Zbývá jen
se vrhnout do pramene.
Všechno je dovolené,
když zazní flétna věků.
Až z výšky spatříš řeku...
je čas.
Autor Descardea, 19.10.2010
Přečteno 260x
Tipy 6
Poslední tipující: Behemot, jitka.svobodova, Metcheque
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...moc pěkná!

08.11.2010 19:40:00 | Behemot

Pravdivé. ST

20.10.2010 12:37:00 | jitka.svobodova

Krásné...

19.10.2010 22:58:00 | Metcheque

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí