Samhain a All Hallows' Day

Samhain a All Hallows' Day

Anotace: na zadaná slova: čarodějnice,kostlivec,dýně,půlnoční a hřbitov

Samhain přeživší
do křesťanských dob,
překlopení světla do tmy;
Vivat nový keltský rok,
že ses do další periodické půlky vydal!

O magické noci, kdy duše mrtvých můžu k nám,
by nebloudili, lucerničkami jim svítíš rád
a na Všech svatých svíčkou doma,
nebo na hřbitově na své předky vzpomínáš

Lucerničky dříve byly z řepy,
však po objevu Ameriky,
dýně přišly taky k nám,
tak i já si jeden
mile strašidelný úškleb vydlabám

Netruchlí se pořád, je potřeba i slavit,
že duše blízkých, přišli mezi nás,
tak třeba za kostlivce půjdu
na Halloween-ský super karneval

Jsi-li čarodějnice, pak čeká tě taky obřad – rituál,
duše zesnulých obřadně pozvat, na bál přivítat,
chvíli se s nimi o životě a smrti bavit
s úctou vrátit zpátky v ten půlnoční čas,
ještě jim na cestu vděčně svítit, zamávat ...

http://www.youtube.com/watch?v=-qQHlWkSM_o
Autor Romana Šamanka Ladyloba, 20.10.2010
Přečteno 293x
Tipy 19
Poslední tipující: Bíša, Holis, PIPSQUEAK, j.c., Psavec, la loba, Skalsky Pavel, Květka Š., labuť, Agniezka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

T***

04.11.2010 14:47:00 | Bíša

Halloween nemusím, dýni mám rád jako zelí a kompot a taky i básně o ní..
:o)
Jiří senior

20.10.2010 20:16:00 | j.c.

Taky jednu přidám...

20.10.2010 16:16:00 | Květka Š.

/:) st hravejm....

netruchli pořád
je třeba slavit
že těla blízkých
jsou tu zas
- klepe hnát kostlivce
že prej chce nalít
pálenku z dýně
v půlnoční čas...
že na hřbitově
má přání nesplněná
že rok se těšil nejvíce
až obejmeš ho,
ty, jeho žena,
až políbíš ho
ty, čarodějnice....
:-E

20.10.2010 06:45:00 | pamp_elka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí