Brou zdání

Brou zdání

Anotace: ..o studených tlapkách a vroucím srdci...

Brouzdám se
rozlitým zlatem
Srdce tepe
teplo ruce nudí
Rozpíjím své obrysy
na zrcadle blátem
Mlha na pomezní siločáře
je mi sudím

Tančím si s javory
za vyjetou kolejí
vířivé menuety
A co chvíli
do té šustivosti vletím
uondána kolovrátkem mletí
odhazuji přilbu
s odkrytým hledím
Z předčasného usínání
svými pravzdory
Tě budím

Sychraví
přepestré mé světy
Neléto zrána
stříbřitými květy
studí...


Uzívánci
v bukvicovém doupěti
Zaprodáni
hlubinám jeskynních pamětí
Zakleti v slově
I když tlapky vychladnou mi
srdce bude vroucí
ve mně tmoucí
veď mně
Do mně k Sobě

Brou,
zdám se Ti
ukládám světlo do kahánku
Pamětliva spánku
účtuju s nadějí

snad
nám srdce nevychladne
až ruce se zahřejí
Autor zvířenka, 26.10.2010
Přečteno 320x
Tipy 37
Poslední tipující: Divoženka1, Judita, Jiparo, Kapka, kouzelníček, la loba, šuměnka, Dračičák, enigman, jedam, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dáním brou...

01.11.2010 16:27:00 | enigman

Velmi hezké a moc zajímavé pojetí, četlo se to báječně.)))

27.10.2010 17:44:00 | carodejka

Je tak pestrá a melodicky chytlavá. :)

27.10.2010 08:08:00 | Dota Slunská

je to krásně znělý text a velmi náladově poetický

ST

27.10.2010 07:20:00 | Mbonita

Ona neučesanost a překvapivá slova dávají básni pestrost a mně překvapení.

27.10.2010 00:40:00 | René Vulkán

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí