Oběti na životech

Oběti na životech

Anotace: Zmatená báseň o tom, co vidím, když vyjdu mezi lidi... Koukám se špatně?

Nic jim nedáme,
vše si necháme,
na nic nekoukáme,
nikam nic nedáme,
hlavně, že se máme,
že do zdi koukáme,
v záchranu doufáme
nebo už možná ne...
jen prostě čekáme,
co přijde, nastane,
když se nic nestane,
změní se oni, my ne.
A když vše zůstane
a nic se nepohne,
ke spánku lehneme
a i tak zemřeme...

A tak si žijí každým dnem,
tíží je všechno, snad i nic,
žijí, jak žije chladný kámen,
něco jim bere dechu z plic.

Oni však dávno neumějí žít,
svých snů se vzdali „pro dobro všech“.
Když potkají překážku, nechají ji být,
to jsou pak oběti na životech...
Autor Dragoniana, 29.10.2010
Přečteno 288x
Tipy 1
Poslední tipující: F.i.L
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Má dosti co říci, hlavně ta poslední sloka

29.10.2010 22:40:00 | F.i.L

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí