Bláznovství?

Bláznovství?

Anotace: Jedna z těch chvílí, kdy vám proběhne hlavou černá vzpomínka a vy se ji chtě nechtě snažíte zapudit, odstrašit, odpustit, aby odešla... a samozřejmě přijde ten pocit, že jste blázen, kterému však můžete pomoci jen a jen vy sami...

Asi bláznovství. Co více?
Chvíle štěstí,
však více štěstí chtíce
propadám se do temných výšin.
Jednou, jako bych dostal pěstí
a monokly zdobené líce
se skví v zapomnění.

A Afričanče černé
se dotýká země nohou bosou
šťastno
však arabské děvče věrné
jen mžik! A je rázem sťato kosou
smrtky...

Ty monokly
Ty jizvy, jež nespatřily denní světlo
jen světlo svíce v tvých očích

Jsem blázen.
I puntíkované prase tam na stromě
mi to řeklo.
Div že se mě nezaleklo
pod větví plave bazén
a prase nemá rádo vodu...

Jen světlo svíce v tvých očích
a to taky zhaslo
dříve než ta svíce
ta nerozsvítila se více
a jepičáče nad tím žaslo
že se bude učit létat ve tmě

Život jepice mžik
létám kladu vejce
mžik a fik
vřeteno se přetrhne
a jepice nehne ani brvou

Blázen nemá zítřky
blázen je tady a teď
protože se zítřkem přijde myšlenka
postaví před něj zeď
kde je napsáno, červeným písmem:
Inteligent!

Hledáš Ugandu.
Na mapě Evropy.
A oni tě mají jen pro srandu
protože ví, že jsi tam a jsi to ty
a že nevíš, kde jsi.

Jsem puntíkované prase.
Sedím na stromě.
Pode mnou plave bazén
A větev nepraská.
Asi jsem zhublo v pase...
Autor Někdo, 03.11.2010
Přečteno 241x
Tipy 2
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, klinika
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí