Zkurvený prachy

Zkurvený prachy

Anotace: Je to o něčem co sem kdysi zažíval,a v tu dobu sem napsal tenhle text.Je to tak 6let zpět a patří to všem co to znaj.

Zkurvený prachy

Prachy, co to slovo znamená…
-bohatství, sláva, žal a bolest
padl jsem už i na kolena.
Prej k životu je nepotřebuješ a je to kec,
tak nevím jestli je lepší špinavá či čistá klec?
Zažil jsem hodně hádek a slz z nedostatku těch prokletejch papírů,
řeknu ti, cítil jsem se jak ten-co mu šijou černý oblek na míru.
Sakra, dyť nejsme loutky z papíru,
snad bůh si s námi zahrává?nemám žádnou víru.

Teplo rodinného krbu odchází,
když nedostatek peněz přichází.
Do výplaty daleko,
trn v patě a mátinka naměkko.
Začíná vyčítání dialog dvou,
dítě přihlíží-chtělo by pomoct ale ústa nemohou.
Vzteky bez sebe rozráží dveře pokoje,
vedle gauče pitel-klouby od krve.

Přichází vánoce, prý svátky pohody, štěstí a klidu,
né koledy, ale nervy v kýblu.
A je to tu opět,
řev, maminčin pláč a dítěte vztek.
Dárky pod stromkem toho kluka netěší,
je to nepříliš zářící slunce po dešti.
Ten chlapec se nemůže radovat-co dárek to dluh,
je to stále zakletej kruh.
Už necítí k otci to co dřív,
je to nenávist?asi jo dyť není div.

Jako jen tak z ničeho nevyrostou hory,
tak jen tak z ničeho tě srdce nerozbolí.
Jako by do tebe někdo bušil bejzbolovou holí,
ty nesmíš čekat na tu chvíli, kdy tě to skolí.
Jako nemůžeš spát ve stoje,
tak není život bez boje.
Autor Kejss, 14.01.2006
Přečteno 481x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jako bys mi mluvil z duše... až mě zarazilo. 100, a jeste to je malo. Je to proste tak strasne pravdivy, tak ukrutne bolestny, i kdyz za to skoro clovek nemuze.

15.01.2006 02:16:00 | Nausika

Ahoj a děkuju za koment, sice sem si ho přečetl až po několika letech ale... :)

20.02.2013 12:51:46 | Kejss

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí