migrující...

migrující...

Anotace: ...

//migrující…
bez e….

skončil jsem v práci
ale ne proto
že bych se nudil
ale potřeboval jsem vypadnout
sbalit si do báglu lano
gumovýho štíra
žebřík deku
a pár orlích drápů
to až se budu škrábat
na nějaký skleněný vrch
z obsidiánu...

jsem slon nosič
co překračuje pásma hor
mravenec legionář
na misi v pouštích severu
plankton bavič
lechtající divoké řeky
i kaloň
čelící větrům
rvoucím na kusy
zkusím si zabojovat
s divočáky
a pak hodlám obelstít
démony brány
až ke svému útočišti
v Elysiu...

často hrávám šachy
podle slepých map
v domnění
že svět má řád
a stále se dopouštím omylů
jako ti slavní vizionáři
že slušnost je
člověku vlastní…

po někom mi zůstává
smutná nálada
či díra v trupu
někdo zas způsobuje
veselé halucinace
a mění strukturu…

jednou
se dostanu do vakua
a vybuchnu jako ohňostroj
a nejspíš právě proto
do vesmíru patřím
protože přinesu život
naděje sny
i bolestné lekce
vzduchoprázdnu…
Autor enigman, 17.11.2010
Přečteno 294x
Tipy 42
Poslední tipující: střelkyně1, Holis, Bíša, Jana M., Actafool, zvířenka, Psavec, zenge, Jiná, Gabrielle, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ať čtu,co čtu...tvůj vypravěčský talent je geniální...:)

28.11.2010 15:26:00 | střelkyně1

vzduchoprázdno prostor můj
kde si jen tak vybuchuju
a sbírám jiskry
do křehkých nádob z hrozinek
lék na časy
kdy klasy nebudou zlaté
černé vlasy sťaté
u kotníků budou dělat okruží
dny co projdou se po nich
druzí
proplují je stříbrní pstruzi
i závojnatky
statky shoří
a pohoří klesnou na kolena
pokořena...kým ?...Nevím

ST

17.11.2010 13:57:00 | Mbonita

migruješ světem mikromakra
těly lidí i nitry okolí
jsi uvědomělá součástka soukolí
a jsi MOC dobrý - sakra...

17.11.2010 12:37:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí