výšiny...

výšiny...

Anotace: v údolích...

na vrcholu hory
pod čepicí z mraků
našel jsem jezero
a vhodil do něj kámen
darovaný od draků…

víření vzduchu
začalo ohýbat světlo
neustále trochu jinak
a to vytvořilo
vyšívanou tkaninu nebes
jako tkadlena
v Džemdet Nasru
na vřetenu…

malé drahokamy
mihotavé záře
rozmístěné do skal
jako hvězdy na nebi
se vylouply ze svých důlků
a slily v dívku…

zamrkala
protáhla se
a malinko se zatřásla
asi chladem
mě ovšem nenapadlo nic lepšího
než se zeptat
viděla jsi někdy
padat sníh?

to si nepamatuji
ale vím že mám ráda
když se snáší smích
šimrá mne a zahřívá….

chceš povědět kdo jsi?
a nebo víš co
radši ti to namaluji
nejsem dobrý řečník...

bříšky prstů
jsem přitlačil na hlínu
a pak spojil vrcholy
zhmotnělého pentagonu
uhlopříčkami
do pentagramu
který ve svém středu
vytvořil další
menší pětiúhelník...

uprostřed jsi ty
a já tě otvírám
těmi linkami...

společně
donekonečna
nesouměřitelní…
Autor enigman, 17.11.2010
Přečteno 290x
Tipy 36
Poslední tipující: střelkyně1, Holis, Bíša, Jana M., Actafool, zvířenka, Psavec, zenge, Gabrielle, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zkrátka umíš...:)

28.11.2010 15:23:00 | střelkyně1

ten kámen ve středu
to jsem já?
Ztracená v roji včel
zlatobýl
cíl kam střela doletí
a netrefí
rýha na dlani
od palce k zápěstí
opera v symfonickém provedení
překvapení uvnitř hrací skříňky
Každodenní cesta domů
ptáš se...Už rozumíš tomu?
blesku...hromu..slunci zatmnění
ano říkám
to už se nezmění...

ST
a omlouvám se..jsi prostě inspirují básník

17.11.2010 14:18:00 | Mbonita

Nížiny na vrcholech
střed pentagramu v čistém kole
vesmírného vědění
i kouzel
/ kdyby se vzpouzel/
V údolí roste koření...

17.11.2010 12:53:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí