Jizerské Hory

Jizerské Hory

Anotace: Byla jsem pozvána na setkání po letech......Horní Maxov... čas prázdnin a dovolených na podnikové chatě v Jizerkách................

Vzpomínky

......... honí se mi hlavou,
ještě cítím tu vůni známou,
kdy s rodiči na hory jsem jezdili,
po jejich horském aroma jsem dychtili.


Na Severáku mě táta prvně na lyže postavil.
K lanu si mě přivázal,
aby mi vše ukázal.
Učil mě, jak kotvu zaháknou na lano,
aby mě nahoru vytáhlo.
* * * *
Ve Smržovce u sáňkařské dráhy,
v létě borůvkama jsme se cpali.
Motorákem do Lučan a pak pěšky,
nahoru k Maxovu, nelibě se táhli.
Máma na nás už mávala zdáli.
* * * *
Na Bramberku vylezli jsme na rozhlednu,
dolů pak úprkem to brali,
pro pohár za odměnu, co na Kolibě nám dali.
Na otevřeném ohništi se peče večeře,
mi kuřata jsme dostali a břicha si nacpali.

* * * *
Ještěd tyčí se majestátně nad okolím,
jako raketa připravená ke startu.
Žádná lanovka, pěkně pěšky
s touhou lezem na horu.
Autor Tamara, 17.11.2010
Přečteno 405x
Tipy 26
Poslední tipující: Kapka, střelkyně1, STIMPRE, Dota Slunská, Bíša, šuměnka, Mbonita, Agniezka, CULIKATÁ, ZILA78, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Holky moje zlatý, moc děkuji za komentíky.
Víte je toho tolik, že dílko z toho vyšlo kostrbané neb myšlenky skáčí jedna přes druhou a nechtěli se mi porovnat. :-)))

18.11.2010 09:47:00 | Tamara

Nádherné vzpomínky / takové chybí v mé škatuli
nádherné výhledy / co nichž se oči zatulí...

18.11.2010 09:47:00 | šuměnka

prošla jsem se s tebou Tami:-)
ST

17.11.2010 21:34:00 | Mbonita

:))Culík by se rád svezl
leda cestu dolů by slezl.;))

17.11.2010 18:21:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí