KNIHOVNA MOUDRA

KNIHOVNA MOUDRA

Anotace: ....

S kovového šumu nadčlověk,
třpyt panské rasy.
V olověném pouzdru hřmí novověk,
střelka unavila oceánům kompasy.

Na sever nebo na jich,
břichaté plachty polykají vítr.
Rozezněli se nadpisy starých knih,
mapami,ostrov pokladů procitl.

Člověk nadčlověkem bohatý,
překonal sám sebe a myšlení.
Knihovna,smysl bytí je v ní zajatý,
poklad všeho moudra v ní pramení.

Tolikrát ji hledali,
na bájných místech,marně.
Při tom,na dosah ji měli,
v srdci leží,v každém z nás,na dně
Autor ZILA78, 21.11.2010
Přečteno 289x
Tipy 13
Poslední tipující: Psavec, Mbonita, la loba, jedam, šuměnka, CULIKATÁ, Helena Lovecká
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Jedním slovem nádherné, tu si posílám na mail! ST

06.12.2010 21:08:00 | Nick Name

parádní dílko ST!!!

21.11.2010 19:36:00 | xoxoxo

Já myslím, že knihovna moudra je kolem nás
že v šíři myšlenek se do ní připojujem
že nám i odpovídá, když je nouze čas
že kýchnutí je resumé, co z všehomíra duje...

/tak to mám aspoň já /

21.11.2010 15:36:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí