Komtesa z krabičky

Komtesa z krabičky

Anotace: Ve zkazkách zašlých věků je básní bezpočet o slávě slavných reků jež chtěli dobýt ret

Komtesa z krabičky J.Bíč

V dřevěné krabičce ukryté na půdě
V domečku babičky našla jsem šperk
prstýnek stříbrný jež patřil Gertrůdě
Zemřela v stejný čas jak slavný Berg

Omšelá fotečka ni krásu nevzala
Komtese jenž svůj zjev dávala v plén
Je to prý příbuzná, kterou jsem neznala
Vypadat jak ona byl by můj sen

O přízeň její prý vedly se souboje
A ten kdo vyhrál tak platil ji drink
Korzety nosila, na prstě ring
Většinou jezdila na koni bez oje

Prsten byl zdobený překrásným rubínem
Panenská příroda poskytla jej
A u něj začíná milostný děj
Který byl nejlépe popsaný Erbenem

Když jednou bez šatů tělo své smáčela
V rybníce, který svou čistotou čpěl
Potulný kralevic v keři se chvěl
To, že ji sleduje ona však věděla

Sundala kroužek svůj do vody hodila
A řekla když mi ho přineseš zpět
Můžeš mě políbit, prstem hned značila
Místo kam jeho rty měly by spět

Kralevic dychtivě do vody vrhnul se
Zapomněl, že nemá plavání um
Komtesa čekala horizont nehnul se
Zbyl tam prý po něm jen rákosů šum

Desítky mladíků svoji smrt podniká
Pro ňadra pro ruce pro její ret
A jedna z posledních vyřčených vět?
Proboha, vždyť je to
manželka vodníka!!
Autor Jindibi, 16.01.2006
Přečteno 340x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Snad trochu pobledlá
zelený šat
pro mnoho mladíků
nádherný...kat.

31.05.2006 21:31:00 | Ayla

Celou básničkou se kochám jak je květnatě napsaná. Říkám si špice! Ale to jsem ještě netušil ten závěr. To je bomba. Za 100, to je bez debaty. :-)))

16.01.2006 12:30:00 | Buližník

Za 100 jindiblíku;) Ale pozor, aby se do Tebe zas někdo nezamiloval..;)

16.01.2006 12:18:00 | mimoid

opravdu krásný konec:o)pořád říkám, že na původu nezáleží:o) moc pěkné, hezky se to čte a příběh nenudí...

16.01.2006 12:00:00 | Markét

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí