Defilé za 11. listopad

Defilé za 11. listopad

Anotace: Vzpomínky z mé druhé domoviny

Marš standart na koženém pásu,
moc těžké kroky, trubky, řev –
defilé vzpomínek i hlasů,
blokáda ulic, slzy zpěv.

Mezi tou vřavou tažní ptáci
zmoženi cestou z domova.
Když teskný pohled oko ztrácí,
z větru si slzu uková.

Pak přijde baret v staré černi,
se stopou slávy v hlasu svém,
vyprávět všem, kdož jsou mu věrní,
verše zmizelých kaváren.

Martin i se svým bílým ořem
jsou milou zprávou zdaleka.
Vlajka se nese lidským mořem
a trubka smutně haleká.

Dav při proslovu mírně dřímá
a když starosta zavolá,
jdou připít jednou sklenkou vína
na nos dobráka de Gaulla.

Tak defilé je rozpuštěno,
Kir následuje často pád.
Mně bylo truchlit dovoleno
za jedenáctý listopad.
Autor kaňka ouškovaná, 26.11.2010
Přečteno 338x
Tipy 19
Poslední tipující: Maryje..., Gabrielle, kravinec, Zdenek, Psavec, hašlerka, labuť, zenge, divoska_jaja, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

De Gaull nebo de Funés
dnes i jindy
jen strohý St
místo abych psal pindy...

26.11.2010 23:07:00 | zenge

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí