Mráz a list

Mráz a list

Anotace: ***

Na akátu před domem, nejsem si jistý
zahlédl jsem sníh i zelené listy
jak by se ženil podzim se zimou
za svědka mají mě s kocovinou

Zas zdá se dnes všechno marné
zas padl stín na tebe i na mne
zas hvězdy jsou na nebi spocené
zas dál jsi než Měsíc, blíže ne

A prsty stromů lámou se mrazem
místo hvězd padají k nám dolů na zem
a tvoje chladem promrzlé srdce
puklo když zahřát chtěl jsem ho v ruce

Takhle se snoubí podzimek se zimou
milenci krátce jen v obětí spočinou
v obětí smrtelném prchavou chvíli
já a ty, mráz a list a snížek bílý
Autor had, 28.11.2010
Přečteno 327x
Tipy 19
Poslední tipující: Gabrielle, labuť, Javavia, hašlerka, Pablo Kral, Romana Šamanka Ladyloba, Ishtar, CULIKATÁ, Mbonita, Kapka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jůůů...stip

28.11.2010 21:12:00 | Javavia

st!

28.11.2010 20:13:00 | hašlerka

dýchla na mne mrazivou krásou

28.11.2010 14:44:00 | Mbonita

Líbí

28.11.2010 13:44:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí