...s kufrem v podpaží

...s kufrem v podpaží

Anotace: jen jedna z dalších koncertních písní....

Sbírka: Věci neměnné

Zameťte po mě stopy na zápraží,
i tu cestu ve sněhu.
Odcházím tiše jen s kufrem v podpaží
hledat jiný čas.
Vašich rad už jsem se zcela nabažil
a proto je mi do běhu.
Nemávejte mě ani na nádraží,
už nejsem jeden z vás.

Tady u Vás se pořád stejně žije,
samé seriály a americké komédie.
Jen v kinech pro pamětníky
je změna programu
místo „Starců na chmelu“
dávají „Chlapce na gramu“.
Ještě, než tu mé tělo zcela shnije,
rád bych obětoval ty smaragdy z Austrálie,
chtěl bych pozdravit Dalajlámu,
klidně s kufrem v podpaží
... a v pyžamu.

Možná nejsem ten, kdo tady překáží,
a však zcela ochoten
opustit i ten hlučný bar v pasáži
a vydat se za sny.
Už mává na mě ta dívka ve vitráži,
co byla taky sen.
Nechávám pro ní bílý vůz v garáži.
jako dar předčasný.

Tady u vás se pořád stejně žije,
samé seriály a americké komédie.
Jen v kinech pro pamětníky
je změna programu
místo „Starců na chmelu“
dávají „Chlapce na gramu“.
Ještě, než tu mé tělo zcela shnije,
rád bych obětoval ty smaragdy z Austrálie,
chtěl bych pozdravit Dalajlámu,
klidně s kufrem v podpaží
...a v pyžamu.
Autor patrikus, 05.12.2010
Přečteno 470x
Tipy 15
Poslední tipující: James Libustka, Zasr. romantik, dream in emptiness, Kars, Míša S., Gabrielle, Judita, Kapka, CULIKATÁ, Viktorie Zvalová
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

taky mám někdy tu chuť..

05.12.2010 15:35:00 | patrikus

Utéct před světem.
V pižamu a s rohlíkem v kapse.

05.12.2010 15:30:00 | Viktorie Zvalová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí