o výběru...

o výběru...

Anotace: v nepřebernosti...

pracoval jsem
na oddechovém experimentu
překvapení
v pravděpodobnosti
ovšem údaje
z jednoho zdroje
byly nedostatečné
tak jsem si vytáhl další..

letecké vzdálenosti měst
počty obyvatel okresů
data z říčních povodí
i fotbalové statistiky
třeba mi to napoví
jak rozpárat duhu
za pomoci kružítka
s pravítkem
pro sestavení řádu
univerzálnosti
a načechrat křídla
obrazutvornosti...

je těžko říci
kdy prožívám a ztrácím
většinou si to uvědomím
až poté…

přivoněl jsem si
ke květu kaktusu
a ve světle soumraku
uviděl dívku s velbloudem…

pohybovala se
ladností gazely
v rafinovanosti leoparda
a za chodidly
jí vybuchovaly malé gejzíry
písmen...

abys mne získal
měl by ses pokusit dokázat
že jsi hoden mých vizí
v cinkotu stříbra mrazů
s chutí
bruslit životem
ve spojité formaci
a odolat všem
rozmarům počasí...

pak pozvedla ruku
určila souhvězdí
a já s jeho pomocí
kormidluji blíž k ní
protože ze země
už mi nestačí
jen pouhé pozorování...

co je živé
je také vlhké
za tebou pluji
má Arché…
Autor enigman, 05.12.2010
Přečteno 326x
Tipy 33
Poslední tipující: střelkyně1, isisleo, NikitaNikaT., Actafool, zenge, divoska_jaja, Mbonita, la loba, Markéta Hl., šuměnka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-))

07.12.2010 21:23:00 | isisleo

nebeská souhvězdí dělají
inventuru
prý chybí hvězdný koráb
On vyplul na cestu
za hvězdou co zatím
jméno nemá
zatím obecně
říkají ji astrologové..Žena..

St

06.12.2010 12:39:00 | Mbonita

Poslouchám Cinderellu, co poslal k výběru
bych inspiraci měla pro psaní
A neznám měřítko pro posouzení odhadu i záběru
která z těch věcí dvou mne poraní či zachrání
Tak stále čtu, a pomalu se nořím do těch slov obrazotvornosti,
co se mi promítají na pozadí
co rozjasňují fata morgánu a žíznivého do té krásy svádí
v níž tvrdne rozum doslova a měknou v těle kosti…

06.12.2010 12:18:00 | šuměnka

... výlet až za obzor...

06.12.2010 07:48:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí