Po paprscích hvězd

Po paprscích hvězd

Anotace: ..to si vždycky říkám

Po záměnách jistých hranic a neznámých sfér,
až vzplála ta hustá bouře písečných dun,
snad z tlukotu srdce, dechu a rozsetých jiker,
vzešli jsme z plátků tkáně zavinutých lůn…

Jak spící nedělňátko v košíku zabalené,
v ovčím rounu uloženém v mlází,
ještě nevnímá…jak svět se neúprosně klene,
když v momentu stará padá..
…a nová zase vychází…

Ještě neví…že mohou být dny štěstí i pusta,
že úsměv nám může stejně tak dát jak servat,
že bílý kotouč tam v dáli taky odrůstá
a že jen to slunce září tu napořád…

Snad nezná ani to podzimní odkvétání,
jako když po vlnách odplouvá naděje,
snad nevidělo ani červánků rozplétání,
když jindy místo plné jisker nešťastně zeje…

Vždyť ani neví, že vzácná chvíle bývá krátká
a že v těch nechtěných každý se boří,
že svět umí též rozevírat poupátka,
když tu a tam se dvěma květy vynoří…

Však ve vteřinách zná…víc a víc,
když k nebi nastaví hladkou líc,
i kdyby hlavou k zemi leželo na břiše
a mysl chtělo vklínit do měkkýše,

nebo schovat do blizen lučního kvítí,
i kdyby splynout chtělo s listy podél stran,
každému tam po život jedna svítí
a její nitka vede přímo do membrán…

Tak nelitujme těch svých činů
a neberme na sebe takovou vinu,
přestaňme už konečně klít
a nechejme se snadno vést
paprsky zářivých hvězd…
vždyť všechno je přesně tak
…jak má přeci být…
Autor Jiná, 07.12.2010
Přečteno 302x
Tipy 39
Poslední tipující: Dračičák, ZILA78, Gabrielle, la loba, James Libustka, Cecilka, zenge, šuměnka, labuť, nejsembásník, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

souhlasím!!
všechno je tak dokonalé,
má svou podstatu, svoje důvody,
ať svítí slunce nebo chladný vítr vane,
neexistují žádné náhody!!
tak užívejme si
života
plného vnitřní pohody.. ;o)

nádhera!!

09.12.2010 11:17:00 | Cecilka

já se zas opájím temi Tvými skvosty!
jsem vždycky u vytržení a čtu ji podruhé a potřetí
jak v závěru je návot života a jak jsem vlastně prostí
kéž tenhle paprsek do mnoha niter doletí!

08.12.2010 09:38:00 | šuměnka

držím se hvězdy - Slunce, je to světlo

07.12.2010 19:11:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí