V úžinách meandrů

V úžinách meandrů

Anotace: v každém z nás

Stále tu ubíhá a pomíjí ve věčnosti,
konečky setin zvláštní mocí vzpíná,
zahalena do své typické urozenosti
ryze lidská nenahraditelná kapalina…

Ve spletitých krajinách cesty si razí,
přes údy a pouta těch svázaných pahorků,
přes náhlé ničivé a nečekané zkázy,
by vystoupala na špičky samotných vrcholků…

A pak zas dolů, téct zpátky do údolí,
ve smotaných tkáních ponechat stopy,
občas smutek nasytí tklivá soukolí
a úzkost tenké brány šíjí prostoupí…

Občas vprostřed daných reakcí a děl
vzplane ta její nezměřitelná síla,
že roztepává kořínky horlivých těl
a úžiny meandrů prudce podemílá…

Peřeje s úskalím dál a dál protíná,
čilá a neznavená,
ta naše modrá vzácná tekutina
a přece tak červená…
Autor Jiná, 10.12.2010
Přečteno 274x
Tipy 25
Poslední tipující: Gabrielle, strašidýlko-střapatý, Dračičák, Kars, A. V. Nýmand, šuměnka, Psavec, Miroslav Možný, Petbab, Tomáš Přidal, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Občas vprostřed daných reakcí a děl
horkneme či tupíme se jako srpy
protékáme citem chladu, když se trpí
v bublání zas kolotáme do meandrů těl...

11.12.2010 17:58:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí