Venezia

Venezia

Anotace: ...

Příteli,
také bys je rád do Benátek?
Do ulic plných karnevalů,
lidí a krásných masek?
Tam, kde je štěstí,
které bolí...
kde hvězdy září jasněji?
Co tomu říkáš, příteli?
Tam, kde je hudba,
jež neléčí, však hřeje,
kde prsty ladně kloužou po klavíru,
neb vyjadřují to, co cítí srdce.
Tam, kde se potok v říčku mění
a kapky rosy z květin
stékají do dlaní.
Tam, kde je modrý závoj,
jenž nezakrývá krásnou tvář.
Tam, kde se line vůně koření a léta.
Tam, kde nechal jsi mne stát.
Samotnou.
Uprostřed náměstí.
Na kraji světa...
Autor korncaffe, 16.12.2010
Přečteno 304x
Tipy 15
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Elenril, Gabrielle, Mbonita, Petbab, CULIKATÁ, Kapka, Ishtar, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

stalo se mi něco podobnýho..tip

16.12.2010 18:42:00 | Lagedama

Tam, kde se line vůně koření a léta
modrým závojem vstoupíš do jiného světa...

16.12.2010 17:46:00 | Kapka

..pěkné verše..

16.12.2010 16:54:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí