Možná by…

Možná by…

Anotace: ...to mohlo být i úplně jinak

Možná by mě za druhé světové války
ve fašistickém Německu měli
za člena utajovaných konspirací
a hodili by mě do plynové komory

Možná by mě ve středověkém Polsku
měli za magnáta velkých plání slov
a sklízeli by úrodu do mé kapsy

Možná by mě v roce 1415
upálili za hříšná slova
a po boku Jana Husa
by naše myšlenky odletěly
z tohoto světa
smeteny ohněm očisty
do řeky Rýnu

Možná by mi puritáni
léta páně 1649
usekli hlavu jako
Karlu Prvnímu.

Možná bych byl Poslední…

Poslední hlas poémů
ztracených časů
v zatraceně kruté době

ale vezmu-li to z jiné strany
možná bych byl jako někdo,
kdo nezabředne v myšlení

a kdoví, co by potom dějiny psaly dál…
Autor Tomáš Přidal, 21.12.2010
Přečteno 278x
Tipy 10
Poslední tipující: Gabrielle, Mbonita, hašlerka, Jiná, Skalsky Pavel
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

všechny jsou moc podařené, Tomě ;-)

22.12.2010 17:44:00 | Gabrielle

* Tome
pardon :-D

22.12.2010 17:44:00 | Gabrielle

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí