Pohřbené archaismy

Pohřbené archaismy

Anotace: v kryptě, ve tmě...odpočívají

V podzemním prostoru,
hluboko v prastaré kryptě,
pod chrámem jezuitů, kteří mlčí
jenom v přítomnosti boha,
spí spánkem pokojným
archaismy, které daly
navždy sbohem...

...pohřbeny tam, kde
nedoléhá světlo...


jsou starší jak svět
a když se zrodily,
duchové ještě
nekráčeli ve stínech...

jenom archeolog
zkoumá jejich
původní význam...

...a nestačí se divit
jak cize znějí ostatním...
Autor Tomáš Přidal, 24.12.2010
Přečteno 296x
Tipy 12
Poslední tipující: Gabrielle, Mbonita, Jiná, Květka Š., januve, hašlerka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí