Na hranici spánku

Na hranici spánku

Anotace: ..když najednou spíš..

To čas se ticha suverénně chopí
a ticho zas jen stroupky času líže,
kde je ta čára kde mysl zahlazuje stopy
a krůčky přechází do stavu beztíže…

Kdy zorničky se nám schoulí pod víčka
a tělo do klubka zavine své cípy,
snad jako vždy zas trpělivě vyčká,
až znít budou jen oddechy v chřípí…

Kdy končetiny upouští trochu toho citu
a hlavě povídají tak už se konečně ztiš,
kdy myšlenky pomalounku mizí do zákrytu,
tak kde je to rozhraní když najednou spíš…

Třeba je to pouhá změť přímek či bodů,
jako když voda břehy omílá a zrnka odnáší,
na jedné straně sucho a na druhé tucty brodů,
kde neplavce strach přímo až k panice vyplaší…

Když pevná země propastí rázem se stane,
nad níž sny svůj pohár usrkávají přes slámku
a nechávají ať jejich bláhovost v říši plane,
snad možná tam a všude kolem skví hranice spánku...
Autor Jiná, 27.12.2010
Přečteno 289x
Tipy 30
Poslední tipující: Gabrielle, Petbab, James Libustka, Dračičák, Squat_the_world, Tomáš Přidal, jitka.svobodova, zenge, JohnyD., CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

přesně to místo se pokouším najít:) ale pokaždé ho zaspím

27.12.2010 19:37:00 | Squat_the_world

Moc krásně píšeš ;) líbí se mi to ;)

27.12.2010 13:12:00 | Nikolka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí