Poslední rozloučení

Poslední rozloučení

Anotace: zase mě přepadly šedivé myšlenky

Ke konci života mi zbývá jen krůček,
přede mnou hlubina zeje zapomnění,
konečně mám osud ve svých rukou,
a je to jen moje vlastní rozhodnutí.

Tak se tu všichni mějte jak chcete,
v tom vašem světě, co není k žití,
jenž je pro zbytek vesmíru peklem,
ve kterém není místa k přebývání.

Nenaplněné touhy a radosti žádné,
leč jenom samé kalné a šedivé dny,
všechny jsou čím dále více stejné,
poznamenané nesplnitelnými sny.

Svou zaprášenou veteš lidského žití,
mám v archivu uloženou a v počítači,
naštěstí papíry mohou skartovat myši,
elektronická data se snadno zresetují.

Deníček s poznámkami, moje nitro,
před časem jsem jeho psaní ukončil,
asi by se dobrovolně nenašel nikdo,
kdo by se u toho textu rád utrápil.

Na jakémkoliv se nacházím místě,
proč jsem zrovna zde, mě otázka trápí,
a proč nejsem o ulici či blok vedle,
anebo v úplně jiné době, či století.

Teď konečně si mohu za sebe vybírat,
místo, které jsem si dobrovolně vyvolil,
kde vím, co mohu pro sebe očekávat,
a odpusťte mi vy, které jsem zarmoutil.
Autor casla, 27.12.2010
Přečteno 369x
Tipy 20
Poslední tipující: NikitaNikaT., šuměnka, Monsignore, Dona Quixote, carodejka, Gabrielle, a_tao, Anjesis, CULIKATÁ, James Libustka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...
někdy to zkrátka tak je
tu divnou tíseň dobře známe
proč loučit se
vždyť při loučení
se slza zaleskne
nenech ji padnout před tebou
...
(tak trochu podle M.J.Lermontova) :-)

04.01.2011 00:29:00 | Lota

I smutek patří k životu
zavěs ho někde u plotu
musíme ještě tady být
a pro svoje drahé s láskou žít
Dokud nám srdce hrudník zvedá
je dobře když se člověk nedá
každičký den stojí nám za to
sbírejme střípky jsou víc než zlato

29.12.2010 22:39:00 | carodejka

.
nejspíš jsi nezarmoutil nikoho
ani v úplně jiném století
ale to ti může být
a i tehdy bylo
úplně jedno

když umíš psát
i budoucím
čtenářům
kteří se tak
rádi někdy
narodí, aby
se zájmem četli

pyšně piš
o všem
vždyť
umíš
.

28.12.2010 02:10:00 | a_tao

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí