Krása se nehledá

Krása se nehledá

Anotace: ..inspiroval mě citát...

V nánosech méněcennosti,
zavřeni ve svém taji,
s pocitem ošklivosti,
s vlastní kuší,
závidí a sní,
že ji v sobě mají,
aspoň pár dílů…

Ale vždyť
jen se podívej…
Spočívá v jednoduchosti…
Jak listí bez žilnatin
a květy bez pylu,
jak tělo bez kostí,
co jenom hýčká
to srdce s duší…

Je tak prostá
a vůbec se nehledá…
Máš ji totiž
přímo před sebou,
když trošku
pozvedneš víčka…





vidíš…?
Autor Jiná, 29.12.2010
Přečteno 285x
Tipy 31
Poslední tipující: enigman, šuměnka, Fighting Dreamer, la loba, Gabrielle, zenge, labuť, Nikolka, Mbonita, JohnyD., ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je...

02.01.2011 15:40:00 | enigman

vidím!
Už dávno
v tolika prostých věcech
okamžicích náhody

Vidím!
stačí rukou mávnout
a odraz krásna v řece
se promítává do vody

31.12.2010 13:26:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí