Ať nikoho nechytí opičák... :)

Ať nikoho nechytí opičák... :)

Anotace: Pro Vás všechny... A neberte si to osobně - to je jen můj pohled na Silvestra. (Ale co, je to jen jednou za rok...)

Je to tu. Zase
Proč se na to dívat musím?
I laň se chová jako prase.
Já se tím vším strašně hnusím.

V pozadí slyším
Tu píseň ohranou
Tak už toho nechte prosím.
Zítra poznáte, jak roky plynou.

To mě nikdo nechápe?
(Ne, vždyť nemluvím za sebe.)
Tohle zvířátko se po lidech sápe.
Za chvíli má i Tebe.

Netoč se ke mně zády
A nechoď ještě domů.
Radí mi flaška – a má grády.
To nemůžu nalhávat nikomu.

O čem to mluvím tady?
Neboj, brzy se dostanu k tomu.

(1. ledna 2011)
Podívej se na mě!
Co vidíš? Řekni mi.
Klátím se k jedné straně
Hlava proletěla několika zdmi.
(Jak na nový rok, …. ?
Tak to si jdu vykopat hrob.)

Pomalu se hrabu z postele
Venku je snad – 50
Nejvíc mě na tom všem bere.
Jak si ty děti můžou hrát?
(Hlásek mi v hlavě cosi mele:
Měl by sis asi vyprošťováka dát…)


Takže slavte střídmě
Nechte si něco na další rok.
Přeji Vám všem lehčí břímě
A do nového roku ten nejsprávnější krok! ?
Autor Dona Quixote, 31.12.2010
Přečteno 310x
Tipy 15
Poslední tipující: jitka.svobodova, Atilla, Gabrielle, Mario de Janiero, Weylin, casla, Květka Š., Psavec, CULIKATÁ, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...už léta piju čaj a nealko...ST!

08.01.2011 16:24:00 | Mario de Janiero

STrašně krásně vystiženo vážné téma.

01.01.2011 23:29:00 | casla

Já to mám horší. Na Silvestra slavím narozeniny a těch přátel, co si chtějí se mnou připít.

31.12.2010 13:16:00 | Psavec

U mě opička nehrozí:-)).Hezký Nový rok Ti přeji:-)

31.12.2010 09:53:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí