Na sklonku roku

Na sklonku roku

Anotace: všem modráskům šťastný a poklidný nový rok s úsměvem, bez nervů a trápení...

Zas o jednu píď přehoupne se datová čára,
vstříc k nové strunky cinkavému rozehrání,
přijde čerstvý tón, co svým břitem rozpárá
a starý rok už odezní pryč do ústraní…

Však snad nic se nezmění, jen číslo v kalendáři
a nové počítání příchozích nocí a dní,
posílená naděje, co v doufání jasně se rozjaří
a pohaslý svit zázraků paprskem rozední…

Snad jen víra, že konečně už bude lépe,
že do tvrdých nárazů rozprostře se něha
a do dvířek osrdí potichounku zaklepe
tak opatrně, jak vločka k vločce ulehá…

Snad jen vítání čistého štítu a rejstříku
a pocit odhodlán plout do dalšího toku,
rychlé promítání nejdůležitějších okamžiků
v tradičním odpočítávání zbylých vteřin roku…

3
2
1
teď…

…a od této chvíle
raduj se,
usmívej
a žij tak,
jak je Ti tempo krůčků
a úskalí činů
nejbližší…
Autor Jiná, 31.12.2010
Přečteno 262x
Tipy 34
Poslední tipující: A. V. Nýmand, Berry, Gabrielle, Miroslav Možný, Mbonita, Nikolka, zenge, Danga, Květka Š., labuť, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Úžasné, jak je tam ta pravda... Nic se nemění než číslo, než víra... Dímy za to...

03.01.2011 09:48:00 | Berry

Světlo a Lásku i pro Tebe po celý rok 2011!!!

01.01.2011 11:50:00 | Danga

Pohodový rok 2011. Jana

01.01.2011 07:04:00 | labuť

Nádherně napsané a Tobě přeji také krásný Nový rok, ať Tě každý den hřeje láska, štěstí a pevné zdraví:-)

31.12.2010 17:13:00 | CULIKATÁ

vítej cokoli, však srdcem otevřeným
a dávej ze sebe, tolik, co budeš moci
prostě jen oči otevři a chtěj, by rok ten procit
ve všech svých aspektech, co pro Tebe jsou cenný...

31.12.2010 17:10:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí