Ukolébavka do nového roku

Ukolébavka do nového roku

Anotace: ...

Ze stínu v rohu
uplete nový rok hebký šál
a až odejde
vše, čeho ses bál,
přivítáš smíchem první ohňostroje,
ptáš se: Čípak to je?
ptáš se: Čípak to je?
Vždyť přece víš, že je to tvoje.

A z loňských sněhů
po pilném zálevání vstane ledovec
a hvězdy řeknou:
Osud je tvoje věc,
pohoupej svoji duši v sítích noci.
Bude to zvláštní pocit,
vždy je to zvláštní pocit,
sny jsou pavouci mnohoocí.

A teď už spi,
aby ses zítra sláb probudil,
neboť jen slabým přibývat může sil
a rádi mají čerstvé chleba patky
skrývá se za pozlátky,
skrýva se za pozlátky
dnes v noci cesta do pohádky.
Autor voedor, 31.12.2010
Přečteno 313x
Tipy 11
Poslední tipující: Gabrielle, enigman, labuť, CULIKATÁ, mauvais-ange
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

houpy hou...

02.01.2011 00:41:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí