Splašení koně

Splašení koně

Anotace: Představte si klasicistní Malou Stranu za sychravého podzimního podvečera...

Tísní se domy v bloku čtvrti,
splašení koně s kočárem letí!
Držíce klobouk modlí se vozka hned,
aby to spřežení ze scestí sved´.
Sípot a funění, divoké ržání,
kde je ten lad, když kůň hlavu sklání?
Pozor všichni, z cesty jděte
vždyť vás ten povoz dojista smete!
Děs v očích zvířat vyšlehá blesky,
v závodní dráhu proměnil stezky.

Ze zpocených těl oblaka páry
prolnou své složení do atmosféry.

Vozko, tak seber se, ovládni koně!
Jak může, rve muž opratě v sedě,
mluví a píská na divoké tvory,
ti nejistě slyší, již na kroku sleví.
Obkrouží náměstí a zpátky se vrací
kočí a jeho slétivší ptáci.

Bezpečí ulice je zas jak dřív
a vánek zafoukal do hnědých hřív.
Autor Xantista, 07.01.2011
Přečteno 242x
Tipy 3
Poslední tipující: vodnař, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí