Stékající proudy hvězd

Stékající proudy hvězd

Anotace: ...z výšin až sem...

Prý
všechno je možné…

I křišťálové kuličky těsně u těch mých,
ty jediné na celém světě,
pod pupeny v lesním rozkvětě,
v stříbrném lesku duhovek zelených…

I v jemné tváři krásných obrysů na tisíc
a linie toho hustého obočí,
v těch chvílích Země osou svou zatočí
a trošku vzduchu ubere mi z plic…

I studené srdce, co v objetí roztává
a náruč plná bezpečím jak luky kvítky,
jak říčka přetékajíc korýtky
ještě dlouho v příkopech zůstává…

Snad úplně všechno může se dít,
když se mlhoviny vylijí z trychtýřů,
odtrhnou od svých krunýřů
a atmosféra nestíhá pít…

To se pak plní
miliony nevyřknutých přání…

Tak pojď dál,
můžeš mě vést
pod stékajícími proudy
rozzářených hvězd…
Autor Jiná, 10.01.2011
Přečteno 309x
Tipy 37
Poslední tipující: šuměnka, Psavec, la loba, JohnyD., seh, Nikolka, Kubino 2, Mbonita, Danga, modrá..., ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...v mých zelených duhovkách
je milión přání i pro Tebe
a v každém přání hvězdný prach
který já právě teď rozsévám do nebe...

14.01.2011 08:12:00 | šuměnka

Nádherná hvězdičko:-)

10.01.2011 19:40:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí