..fragment zůstatků..

..fragment zůstatků..

Anotace: v inspiraci Iron Maiden

Z červeného nebe na východní straně
a chcete-li, ze slunce na té západní
odraz podvedl smrt, osvětlil celé pláně
A podváděl i nás / tak v jeho třpyt se propadni…

Však byl to jenom sen! A co to znamená?
Spíme! A snít budeme nejspíš na věky
Bloudící duše bez těl, bez jména
V příchodech, ztrátách, spirálách vesmírem dalekým…

A fragment zůstatků stojí u našich vzpomínek
A stíny zůstávají stále v našich rukách
Tmavé, šedé a truchlící. V barvení pro rozbřesk
Bude to vandrovní den poslední v zelených lukách?

Já vím, co chci! A říkám, co chci říci!
A nikdo nemůže vzít tohle právo pryč!
Má paměť zůstává, v oblacích mrholících
Duha ji odmyká. Ač ráda ztrácí klíč…

Čas v zimě, je jak tichý rubáš sešpendlený
A tep je den, kdy mlha roztrhala závoje
V svém životě si můžem´ vybrat zkázy, změny
A stíny stavět rukama, s krví a bez boje

Však pokud ke světlu se obrátíme bezděky
Spatříme i hořící noci v skvostných plamenech
Pak vandrovní den začal dneškem navěky
Pak prostor nemá hranici. A nemá ani břeh…
Autor šuměnka, 19.01.2011
Přečteno 395x
Tipy 36
Poslední tipující: Špáďa, enigman, Bona, ZILA78, Jiná, mademoiselle secret, Kapka, Květka Š., CULIKATÁ, Helena Lovecká, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

co má je prostor...

20.01.2011 11:50:00 | enigman

Uvědomnění sama sebe tam je.
Líbí se mi.

19.01.2011 14:12:00 | mademoiselle secret

žije..prostě žije
jemná filosofie chvil,slov,
pravd stoletých
teplo v duši
zima i smích v podkoleních jamkách
při chtění být ženou
vír v ranní kávě
pro vše tohle
právě
chce se mi žít...

ST

19.01.2011 07:40:00 | Mbonita

...
se západní, či které strany
fragmenty pozdní červeně
zapsaly snů mých na stěně
výkřiky železné panny...
***
Jiří

19.01.2011 07:10:00 | j.c.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí