Krotitelčin dotyk

Krotitelčin dotyk

Anotace: Někdy stačí jen změna přístupu, a i z ukrutného se může stát dobré

Ty bujné stvoření s hřívou jak z temnoty,
ty, kdož tě chytali, stálo to životy.
A zatím každý, kdo zkrotit tě toužil,
tvrdí, že s tebou jen peklo si prožil.

Pakliže u toho také nezemřel,
prý děsíš v snech každého, kdo tě byť jenom zřel.
Jako žár podsvětní, že tvůj zrak pálí,
já ale přicházím za tebou z dáli.

Pověsti nelhaly, jsi vážně nádherný,
hrozíš a vzpínáš se, pohled máš plamenný,
z nozder ti vychází obláčky dýmu,
zkrotit tě musí dát určitě dřinu.

Ještě, že nejsem z těch, kteří se bojí,
v očích tvých bývá prý pozvání k boji.
Já v nich však vidím jen odlesky bolesti,
podle mě zažil sis taky dost neštěstí.

Původ máš démonský, to je mi jisté,
kde ale potkal bys stvoření čisté?
Já si tě ochočím, sblížím a přiblížím,
napříč všem nástrahám, řečem a potížím.

Já si tě podmaním,
tohle už jistě vím.
A sice bez ostruh a biče,
a taky bez potřeby křičet.

Zatím jsi poznal pouze hrubé,
se mnou to ovšem jiné bude.
Zapomeň na krutost, jež se nepromíjí,
proti svým předchůdcům měním strategii.

Jen klidně dýchej a tichounce stůj,
oba už víme, že budeš jen můj.
Natáhnu ruku, zda nejsi jen sen,
A ty, ač z pekel, tak toužíš jí býti pohlazen.

Skláníš svou hlavu a děláš krok ke mně,
k oběma byla k nám ošklivá země.
Když tě však pohladím,
snímám nám z duší splín.

Dnes si tě osedlám,
vždyť víš, že chceš to sám.
A až tě pobídnu, tak se rozletíme spolu,
Na vždycky daleko od všech lidských bojů.
Autor Anjesis, 19.01.2011
Přečteno 289x
Tipy 23
Poslední tipující: genca, Darkness, Puštěná ze řetězu, la loba, Skrat, Dragita, Charibeja, seh, labuť, Gabrielle, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Prostě nádherná básnička, líbí se mi ze tvých děl snad nejvíc. :o) A rozumím.

07.10.2013 20:39:19 | genca

pak děkuji, to jsem moc ráda

07.10.2013 20:54:26 | Anjesis

nádherně napsaná, nemám slov, opravdu;)

21.01.2011 21:49:00 | Dragita

Rád bych napsal smysluplný komentář, ale bohužel to není tak snadné. Každopádně ST.

19.01.2011 22:13:00 | Trystan ap Tallwch

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí