Nízko u mechu

Nízko u mechu

Děravé lopuchy
derou se skrz oblaka
ležím tu zas tělem od nebe
nízko až mluví mech
a potrhaný vítr ve vnitřnostech stromů
komíhá údy času.

O spáse se nežízní
v kopřivách u potoka odpolední pauza.

Vznesené osiny přespolním vírem
vmeteny do podvíček spáče
plasknou v nich sny jak píchlá guma
a traktor v poli
zakutý do obilí
vznešeně ukročen vbok.

Hraje po klaviatuře vyjetých kolejí
bezednými prsty stínoherce
opěšalá pátá s šestou
a prodlužujíci se řasy večera
mezi paprsky ulehnou
je čas odejít.

Smrákání z remízku táhne futrál
a tma co z něj se sype
po hroudách sem tam zalomozí.
Autor Taog, 26.01.2011
Přečteno 319x
Tipy 21
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, Jaromila, carodejka, ZILA78, eullaliee, hanele m., Mbonita, CULIKATÁ, NikitaNikaT., Gabrielle, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

***st***

30.01.2011 14:30:00 | Jaromila

miluju tvou obraznost metafor..je skvělá

ST

27.01.2011 07:19:00 | Mbonita

Chybí mi ta vůně jara a léta... díky za připomenutí...

26.01.2011 23:03:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí