Cestou...

Cestou...

Anotace: Tak trochu reakce na "Poezii pro cestující" :-) 30.8.2008

Sbírka: Múzy - muži?!

Z temnoty tunelu vystoupil
jako jiskra z ohně.
Osudem na moment mi byl...
usmíval se hodně.

Spěch i napětí náhle nás míjí,
zas stojíme proti sobě.
Snad myšlenky se v jednu slijí
a pomohou mně i tobě!

První krůčky nejtěžší jsou...
Stanice plynou jak voda.
Brzy nás rozdělí, jinam odnesou...
Je-li to škoda?

Poezie na cesty temnotou,
co je vlastně němá...
To ty činíš mně poetou,
však cit z nitra venku sílu nemá!

Drásá a rozedírá nás-
okolí nechápe - ani se nesnaží.
Anonymita je citů hráz...
Konec filozofie: Smíchovské nádraží!

Sbohem múzo dnešního dne,
který byl jasný i přes temno v hloubi.
Třeba vzpomínka neuvadne...
Co já vím o světě? Vlastně houby!
Autor Anita Buchtová, 27.01.2011
Přečteno 401x
Tipy 6
Poslední tipující: Helena Buchtová, Actafool, PIPSQUEAK, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vynikající. Opět ;-)

02.03.2011 02:21:00 | Helena Buchtová

:-)povedená!

04.02.2011 20:53:00 | Actafool

Dost dobrá, líbí...*:)

30.01.2011 19:13:00 | PIPSQUEAK

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí