Šašek

Šašek

Anotace: Nenechte se zmást názvem. Depresivní realista a antihumanista se nemůže od svého údělu odklonit.

Sbírka: Antihumanistická

Viděl jsi šaška brečet jak dítě?
Pohled to smutný, jak když oběsí tě...
S falešným úsměvem pláče on skrčený
a slzy maží barvy z obličeje,
pohled jeho je natolik zamračený
jako by postrádal veškeré naděje,
pak vstane, neohlíží se dál,
publikum totiž chce, aby se smál.

Jako ten šašek já si připadám,
stojící ve tmě sám a sám,
každého dne nandavám svou masku,
a modlím se, modlím za otázku,
která mou masku odkryje.
Z rtů lze číst čiré pobavení,
však v očích smutku zamrazení,
když nehet se do ruky zaryje.

Masochismus je denním chlebem,
pro duši mezi peklem a nebem.
Autor Trystan ap Tallwch, 15.02.2011
Přečteno 285x
Tipy 14
Poslední tipující: Anjesis, Dameira, Danga, CULIKATÁ, hauskaa, Romana Šamanka Ladyloba, la loba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné...zrovna mám stejné pocity...dobré téma byť otřelé ale dobře jsi ho pojal...

15.02.2011 19:46:00 | la loba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí