Spací

Spací

Anotace: pro mou dcerku, ukolébavka

Kvete nocí jasmín
a omamně voní
spící louku krásnou
cesta tkne ty jdeš po ní

Měsíc máš nad hlavou
a rosu mezi prsty
máš noční toulavou
jdeš hebkými trsy

mechu a kapradí
jež jsou tvou peřinou
a vlákna pavučin
tě do tmy zavinou

spí hvězdy na nebi
jedna z nich jsi i ty
Měsíc je barevný
na nebi přibitý

spí voda studánek
jak tvoje oči
hledí teď do dálek
noc do nich skočí

spí větve stromů
ve větru kývají
jemně se a dolů
na tebe dívají

jasmín kvete nocí
a voní omamně
krásnou louku spící
schovám ti do dlaně.
Autor had, 16.02.2011
Přečteno 245x
Tipy 11
Poslední tipující: Gabrielle, CULIKATÁ, Romana Šamanka Ladyloba, jitka.svobodova, Sweet KiWi
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí