ZNOVU POVSTÁNÍ JARA

ZNOVU POVSTÁNÍ JARA

Anotace: ....

Zvony v křídlech kolibříků
tlukot bubnů mocných sněženek
oznamující příchod znovu povstání jara
skládaného z obrazů aršíků
a slunečních paprsků do tajenek
když poprvé viděla si tu krásu,tak malá.

Z pampelišek věnce
bzukot včel
vůně trávy čerstvě sečené
dětský smích v pláštěnce
jarní déšť do kaluží bil
stromy v pupeny zasněné.

Květena oděná do barev
v nekonečných odstínech zelené
míchané v paletách malířů
motýli zakuklení do larev
v přírodě tak nádherné
utkané s pavích vějířů.

Neskutečný pohled
jak vše najednou ožívá
neuvěřitelný rozkvět
vše záhy pestrostí a krásou oplývá.
Autor ZILA78, 18.02.2011
Přečteno 270x
Tipy 14
Poslední tipující: la loba, CULIKATÁ, Květka Š., labuť, šuměnka, Kars, danav, Helena Lovecká
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jé už aby to bylo!Krásně popsané jaro!

20.02.2011 10:59:00 | la loba

je to jak když se ozdobený vějíř rozevírá
v té nonšalantní chvíli nádhery i vzruchu
a dáma příroda má o tom velkou tuchu
že přihlížejícím je "údiv v trasu" míra...:)

tleskám

19.02.2011 08:16:00 | šuměnka

Tak tohle mám rád, nechán si o tom zdát
ST

19.02.2011 08:07:00 | Kars

kvetoucí nádhera

19.02.2011 00:19:00 | Helena Lovecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí