Chtivá Fanka

Chtivá Fanka

Anotace: ...jedna jarmarková....veselá i smutná.....:-)je troška delší, ale snad to nebude na závadu.

Byla jedna mladá panna ,
Faninka se jmenovala.
V chaloupce se sestrou žila,
bez rodičů už tu byla.

Obě panny vnadné byly
na jarmak se vypravily.
Při výběru látek lesklých,
dalo se číst v očích teskných.

Hospodyňky my jsme zdatné,
proč nemáme chlapce statné ?
Snad štěstí se nám vyhýbá,
nepomůže modlidba ?

Tak se daly na modlení
v tom to ale věru není.
Bůh nepomohl, jak by chtěly,
s čertem smlouvu uzavřely.

Na masopustním veselí,
blíží se budoucí milenec,
sestru už si namlouvá
myslivecký mládenec.

Jen Faninka sedí v koutě,
slzičky jí kanou,
snad ani čert nepomůže,
zůstane starou pannou.

S bandurskou na čerta volá,
že hloupý je a lživý,
Chlapa chce a v cukuletu,
nebo smlouvu zničí.

Druhý den ,hnedka zrána,
když po cestě si kráčí.
Zastaví jí kočár velký
a v na něm statný kočí.

Faninka se rozzářila
vypla své vnady.
Na kozlík si naskočila,
nečeká tu zrady.

Z čista jasna přišla rána:
švarný kočí má svoji ženu ,
kupu dětí k tomu všemu.
Faninka se uculí, to mi ale nevadí.

Tak si Fanka užívá od zimy do jara
nevnímá, že do pekla se brána otevírá.
Autor Tamara, 28.02.2011
Přečteno 375x
Tipy 14
Poslední tipující: šuměnka, Zorenka Ježková, Jeněcovevzduchukrásného, carodejka, Niky88, Psavec, Mbonita, Květka Š., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Až opravíš ty hrozné hrubky, dej sem svoje "dílo" znova :-) smějeme se. Dobrá představivost.

17.03.2011 19:30:00 | Smailin

..Fanynka štěstí má věru
že peklo jsou jen povídačky
a čert prazvláštní přelud
/ vždyť lepší kočí, než-li hračky../

to jen zlehčuji...tak odpusť :)
ale mám rozvernou!

07.03.2011 11:11:00 | šuměnka

Co zasela, to sklidila.

05.03.2011 09:42:00 | Jeněcovevzduchukrásného

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí