Ovečce sbohem neřeknu

Ovečce sbohem neřeknu

Anotace: ...

Karavanu zrcadlenu
vězní lem tmy
poraď

*

Okrášlil jsem moře pouště
a písek ztýral do běla

U paty skal pravdu dočteš
křehčí křídel anděla
sklonil den přes hříšnou ženu

ve jménu Boha

Uhranul ji vesmír bez tváře
Vysál vláh kalinám očí

Vzývala Tě steny z žaláře
sepjatá na hranici noci
v obláčcích kdesi ve Jménu

ve jménu Boha

A Ty mi šeptáš.. rožni svíci
nepoznán
uvěř na hvězdáře

Mé vločky ticha čekající
ztrácejí úsměv třpytů vážek
pro zajatkyni v infernu

ve jménu Boha

Otisk hvězd se na mne dívá
Pláčeš-li
v ráji na flétnu

Past po vině rýh rozezníváš
Nadějí prosím stopu snů

Vytuším náš úhrn srážek
ve jménu Boha

Z temných zítřků trosečníci
věčností čekaj na řezbáře

Až na kře dní lipové skici
vzkřísím srdcolící nářek

Ovečce sbohem neřeknu

Ve jménu Boha

Tanec je mojí modlitbou
uprostřed soliska Tvé duny
Modlitbu mým tancem zvou
Tluču popel novoluní

Karavanu zrcadlenu
vězní lem tmy
poraď

*

Okrášlil jsem moře pouště
a písek ztýral do běla
Autor J's .., 01.03.2011
Přečteno 325x
Tipy 14
Poslední tipující: BLUE-from-the-NIGHT, fialová, Mbonita, Niky88, Dota Slunská, CULIKATÁ, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

"Ve jménu Boha": vnitřně zpěvná... víc mě nenapadá..

01.03.2011 22:28:00 | fialová

Tvé básně se čtou nádherně básníku..krásná poloha slov a tak nějak řečeno laicky úžasný:)!!!

01.03.2011 11:38:00 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí