U lesní rozezvučenky

U lesní rozezvučenky

Anotace: ...

smíš zůstat
mé ráno
zlehounka líčit den
s ním hvězdy na modrém
pláčou
létem samot

život vlní tajemstvími
tvůj dech
třásní listí přítmí
a náruč volá snem

polibky jitra
nespatřen
i smáčen citem
zcela jiný
střežil spánek dívčích cen

smíš zůstat mé ráno?


kraji pentlíš zmrzlé třtiny

v paprscích rtů básnivými
zítřky
do tmy skanou?

prameny ví
ohnivými
spálí ve mně obraz žen

průzračně zveš tiché stíny

ramínka svleče odér scén
než struny těla vzplanou
touze pro tvé laskominy

v úzké vůni šustí mini
směle
kouzlí pohybem

vraní křivky šeptají mi
na loži bosých jmen

zůstaň

a barvy samot
v korálcích za stromem
smíchej s noční bělou

zapleť ji s malířem!

ať nechá rozestláno
ať sněží z vět a chřadne
ano?

* nesmíš zůstat..

ani já
nezůstanu..

* jsem jiná - z lesa chrámů
* zaříkám tě nocí
* bledulkám!

ať spává

v běloučkých krajkách
i zulíbanou kůží
navzdory morseovce máje?

na membránu tepu - ztracené to hudby
ji u Tebe vyťuká

* do neznámé naděje..
* do té jež uvnitř budí když
* je život zimní muzikant?

než okřídlí duši a srdce
i v dešti
poznáš kdo květ zahřeje

* duhou
* zveš modráskové prince
* ke svým básnířkám?

motýli? a já tu mlčel háje
máčel buď bílá závěj
kde v bledulkách cit?

* on by nás rozplynul ráno
* v ojíněné trávě by spala krůpěj červánků
* i jablůňce v zahradě
* zpíval by svit skřívánčí nití..
* poslední jaro na křídlech ve vánku
* pro slzu zatoulanou
* začalo nečekaně ve chvíli to tekoucí kvítí
* probouzející u lesa studánku
Autor J's .., 08.03.2011
Přečteno 287x
Tipy 24
Poslední tipující: jvacl, Helena Lovecká, James Libustka, Niky88, trhla.marketka, NikitaNikaT., Jiná, Romana Šamanka Ladyloba, labuť, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

souhlasím, velmi osobitý styl, který mám moc ráda

10.03.2011 10:07:00 | jvacl

hezky plyne .. ST

10.03.2011 00:05:00 | Helena Lovecká

Máš svůj osobitý rukopis!

08.03.2011 12:07:00 | Dota Slunská

Totální S.T.Pro tenhle kousek by se náramně hodil papír a vydavatel.Co dodat....Snové,snívé,čtivé.

08.03.2011 11:41:00 | Marcone

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí