Prapodivná...

Prapodivná...

Anotace: jen tak....

Pár let už vím- snad- co je to svět
a přesto dělám jeden krok tam a půl kroku zpět
a chci smazat pár dávno řečených souvětí
i to ticho, kdy vymýšlíš, co řekneš vzápětí...

Není vše tak horké, jak se to vařilo
běžet dál může i srdce, které se trápilo
vždyť city uvadnou jak růží poupata
a to je za naši dobrotu toužená odplata?

Zlomené srdce se vždy něčím zalepí
nebo se najde někdo, kdo na lásku naletí
zaplní prázdné místo neznámou hmotou
a pak po něm kráčí měkkoučkou botou....

Botou co přesto je ničena povrchem
a nezbývá, než jít s tichým povzdechem
blátem a kamením vodou s ledem a sazemi
a říkat si, že najdem lepší zázemí
než živořit tady na Zemi....

A co když ne, co když je tohle to best
a jak vlastně ten pravý život vést
když k nemu nevydal nikdo návody k spotřebě
a proč mě to nutí dál přemýšlet o tobě?

Už je to dávno ale srdce čas nepozná
hodinky ztratilo na cestě v čase
a tak má mou myšlenku stále za blázna
který má už dávno nocovat v base...


Kdo vezme kámen a hodí s ním o stěnu
a třeba ji probourá a pak budem v maléru
nebo se kámen jen o stěnu odrazí
a jako do davu se ukryje do hrází
- život si prožije v temnotné extázi...


Za další léta to budu vědět spíš
proč jsme si dál, proč jsme si blíž,
proč o mě víš, ale mou řeč už neslyšíš
a proč tvé mlčení je trošku na obtíž
ale vůbec, co vlastně o tom víš....

A tohle mělo mi povědět k otázce
vymyslet vzorce a další podivné obrazce
poradit poučky k rozboru omylů
ne jen mě zařadit do stáda debilů....

Proč čekat na to, co životem nazveme
když stejně jednou oči nadobro zavřeme
a osud, vtipálek, jen hlavou pokývá
s úsměvem, jakýs byl protiva
a tak se směj víc, víc než je zdrávo
každý jsme blázen, tak máme na to právo
až jednou budem stát na mraku a volat živote, bravo
poběžím nalevo a ty si půjdeš dál vpravo...

Vždyt společná cesta nám stejně vede opačně
a tak se, děvče, vzbuď- život sám nezačne
to ty jsi ta, co musí zmáčknout play
vysypat kostky a říct ted si hrej

Toš hodně zdaru at štěstí jde naproti
a jednou tvou duši ostnami oplotí
aby v ní nemohlo dojít už k loupeži
aby se šílenec nedostal k otěži
a radši jdi zkratkou at víš, o co běží.........
Autor tajemná slečna, 09.03.2011
Přečteno 327x
Tipy 4
Poslední tipující: Azure angel, Anewue
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

chtěl jem jen napsat pochvalu rýmovanou, však stále do stran kývám hlavou, básnička nádherná, až jsem se lek´ tvů text zde napsán do srdce mě sek´

20.03.2011 13:46:00 | cado

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí