Třetí skřítčí

Třetí skřítčí

Anotace: Je to mírně komplikované - hodily by se mi nějaké názory...

Na palouku v mlžném lese
skřítci v pestrobarevných sklenicích
skládají černobílé noviny
do tvaru snů.

A čaroděj z palouku si nese
sedmikrásku, zrnky odsypávající,
co sčítají bělostné hodiny,
kolik dnů,
kolik lístků necháš uvadnout?

Na palouku v nočním lese
kde po sklenicových střípcích
rozsypaných do nakloněné roviny
jako břečťan stonky pnu
ke slunci do zlatavých pout,
abych mohl jako papíroví skřítci spatřit den a uvadnout.

Autor Jaine, 11.03.2011
Přečteno 316x
Tipy 2
Poslední tipující: Findë
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí