Příběhy z krysařovi flétny: Krysy z Hamelnu

Příběhy z krysařovi flétny: Krysy z Hamelnu

S podvečerem do města Hameln přichází,
Tajemný muž v kápi, jemuž úsměv v tváři schází.
Je to on, krysař, se svojí mocnou píšťalou,
Jejímuž zvuku nejenom krysy podlehnou.

A jak se zdá přichází v pravý čas,
Neboť krysy a myši ve spížích mají hodokvas.
Lidé temného pištce rádi vidí,
Vědí, že za jistý obnos peněz on zbaví je jejich potíží.

Pomalým krokem prochází městem,
Za jeho vysokou postavou plášť vlaje větrem.
On nedívá se příliš na lidi, jak zvědavě si jej prohlížejí,
Jak cosi si šeptají a nejistě kolem něj procházejí.

Když dojde k radnici, už na něj starosta čeká,
S měšcem peněz v ruce, cosi ke krysaři blekotá.
Krysař na něj temně pohlédne,
A tu obtloustlý muž se zalekne.

„Dobrá, já pomohu vám od krys,
Budu však chtít sto dukátů vašich.“
Lidé jej ujišťují, že odměnu dostane,
Jen co svoji práci řádně odvede.

Krysař tedy svoji flétnu vytáhne,
A svolávati myši započne.
Když práci svoji odvede,
Na radnici pro odměnu si přijde…
Autor Snící čarodějka, 16.03.2011
Přečteno 281x
Tipy 1
Poslední tipující: hubape
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí