Zvíře

Zvíře

Anotace: víra větví a vět

Milenci s břitvou
nastupují do transportů
mrtvé věžní hodiny
už neodbíjí čas
milenci věcí podzemních
a holky na světlo vydaný
vydaný světlu
napospas.

Hra na tmu
a na cizí city
zebe horečkou střepů
renegáty nebeské kalvárie
nejsem nikdy nahý
mám vždy hady kolem krku
jsem revizorem hvězdoletů
lásek
lží
čistoty
krásy
a morálky.

Obcházím s ďábly polem.
Šel jsem až mi obzor zmizel.
Šel jsem a spatřil jsem Lazara.
Šel jsem a viděl ho mezi stromy.
Šel jsem a on tam stál slepý a němý.
Stál tam jak zapomenutá figurína.
Stál tam zamotán v pavučinách světla.
Stál tam a hleděl Satanu do oken.
Stál tam a kolem něj pohyb.

Lazare!
Lazare!
Lazare,
radši se vrať na své lože.

Pak přišel jsem z pole domů
a hrůza se hřála
hned u kamen.
Autor Squat_the_world, 18.03.2011
Přečteno 445x
Tipy 9
Poslední tipující: Helena Sládková, terezkys, Bolder, René Vulkán, hanele m., Nikotin
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tady ta je taková "strašlivá" a s příběhem, epická, kombinace, prapůvodní, krásná, podstatná...ST :-)

22.05.2011 16:21:00 | Helena Sládková

Zajímavá.
I tím Biblickým náznakem

20.03.2011 00:36:00 | René Vulkán

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí