v Březnu...

v Březnu...

Anotace: hravě z kamen vylezu...

slunce vycházelo z moře
a já se zahleděl
trochu oslepený
alembik s naivním výrazem
jemuž živly a nepohoda
vtiskly drsný zjev
s nepokrytou hlavou
v kůži srstí navrch
úsměvem bez míry
opřen o hůl
s vrchním koncem tváře
podobnou té své
stojící bosýma nohama na vodě
vytvarované do neforemných zákrutů
do jednoho okna
vsazeného do fasády mraků
ve španělském oblouku
s vroubkovanými žebry
odděleného sloupy
s hlavicemi
z groteskních masek
nesoucí delikátně ukryté figuríny
pod prolamovanými baldachýny
takže jsem si nemohl všimnout
jak mne za ním pobaveně pozoruješ...

nenuceně sis poprášila oči
al koholem k rozšíření zorniček
kdesi uvnitř ve stáji
zařehtal bájný Aliboron
ušima se mi kvílivým zvukem
protáhly dudy
vlít jsem do telefonní budky
vytočil číslo
tys zvedla utržené sluchátko
a řekla haló
to jsi ty berane?
ano
pojď ven
je tady fajně
roztočíme větrníky
nakrmíme jehně
uvidíš
in hoc signo vinces
v tomhle znamení zvítězíš...

má Honesty...
Autor enigman, 23.03.2011
Přečteno 281x
Tipy 37
Poslední tipující: Jiparo, Actafool, střelkyně1, zelená víla, isisleo, hašlerka, Tamara, labuť, Mbonita, Jiná, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

charakterní..

23.03.2011 20:27:00 | zelená víla

..difficile est modum tenere in omnibus.. :-)))

23.03.2011 20:18:00 | isisleo

a pie por la vida..

23.03.2011 15:57:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí