Počátek konce jedné lásky

Počátek konce jedné lásky

Anotace: (http://www.youtube.com/watch?v=SS1oy7Km1dM&feature=autoplay&list=QL&index=1&playnext=8)

Poskládat srdeční střípky
Na prach rozpadlé
A dát z nich dohromady
Nový směr ve tvaru šipky,
Která postrádá kouzlo Amora.

Je spousta věcí, které chtěla
Jsem Ti říct, ale postupně mizí,
S každou sekundou jsou více cizí,
Když naše láska z osudného jeviště
Za oponu roztrhaná odchází.

V srdci střepy, pod očima
Třpytící se růž místo slz
A nad duší vyhasínající
Svatozář naší lásky,
Co láskou pomalu a jistě není,
Co v popel a prach slz se mění,
Co bere, co začíná mít jiné znění,
Než jaké k lásce patří.

Kde je ta nenávist,
Kterou bych cítit chtěla?
Kde je ten lásky mis,
Ten vrchol našeho společného těla?
Snad někde v prachu popela,
Ve který jsi mě shořet nechal,
Snad trochu, snad ne tak docela,
V zápisníku tisícileté lásky,
Která zůstala v bájích
Jednoho prince a jedné krásky.

Snad je naše láska někde sama
Zmatená a ztracená,
Možná cítí se i trochu zrazená.
Možná už prostě žádná není,
Možná odchází jako piková dáma
Místo té srdcové, kterou byla
Tehdy dávno na začátku dění.

Nechci být tou dívkou
Se srdcem zlomeným,
Nechci Tě za svého krále
S Tvým egem zhrzeným.
Nechci slyšet Tvé: „Miluji Tě“,
Když lámeš mě nastokrát
V každé sekundě i minutě,
V každém dalším okamžiku…

Na konci jednoho dne
Začíná den nový…
Tak nech mě nadechnout
Se pro další zítřek,
Než donutíš mě vyslechnout
Další srdceryvnou řeč...
Nech mě na chvíli procitnout
Z reality, než přijde na další zteč.

Ještě jednou splň mi mé přání,
I kdyby to mělo být naposled,
A nenuť mě místo sebe do pokání
Před naší umírající láskou.

…I kdyby to mělo být naposled…
Autor Denael, 23.03.2011
Přečteno 284x
Tipy 16
Poslední tipující: fijalka, Lucy Susan, zelená víla, labuť, strašidýlko-střapatý, Tamara, Romana Šamanka Ladyloba, CULIKATÁ, blue
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tvá báseň je krásně posmutnělá.. i když slovo krásně asi není nejvhodnější, ale cítím jemný smutek..
Každá láska v nás zůstává, zůstávají ty krásné vzpomínky, na které se nezapomíná... naštěstí a po určité době již nebolí...

30.03.2011 22:35:00 | zelená víla

Snad je naše láska někde sama
Zmatená a ztracená,

- tak to je zajímavý nápad, povšimnutí :)
věřím v to, vím, že každá láska, ať už šťastná nebo ne, nakonec někde v nás přežívá, stává se už naší součástí, zkušeností,.. formuje nás, jako vše okolo, ale pořád toho na nás dost ještě čeká.. na všechny :)

24.03.2011 00:45:00 | blue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí