Mistře

Mistře

Anotace: Čím to, že někteří lidé tak krásně píšou..?

Mistře, jak dokážeš vyslovit,
To, co v srdci ti leží?
Pár slovy čas zastavit?
Zdá se to nemožné, jde to jen stěží.

Tvá slova jsou balónky,
Já? Malé dítě.
Skládám, skládám ti poklonky.
A večer? Uvidím tě?

Na velkém jevišti stojíš a básníš.
Ze rtů se linou ta slova magická.
Jak, mistře jak se teď cítíš?
Nepřijde ti ta nálada tragická?

Mluvíš tak nádherně o lásce, o kráse.
Ti lidé v hledišti nechápou nic.
Pro slova tvá, vyhnu se i spáse.
Všechno je tvé, Mistře, chci pochopit víc.

Původ tvých slov je nejasný.
Múza líbá ti tvář.
Úplněk na nebi je možná překrásný,
ale já vnímám jen tvých slov zář.
Autor Jiko, 24.03.2011
Přečteno 200x
Tipy 7
Poslední tipující: Šepot ve větru, Elisha, Petbab, H.I.L., CULIKATÁ, Marcone
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Už rozpoznat dobré od horšího je krok k tomu být lepší - povedená báseň !!

27.03.2011 18:38:00 | Elisha

Skládám poklonu,této pokloně:-)))))
Je to moc hezky podané:-))))
S.T.!!!

24.03.2011 16:59:00 | Marcone

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí