Nevím...

Nevím...

Anotace: ???

Po široké cestě jít
bylo zvykem mládí,
zapomínat ctnostně žít,
to ke hříchu svádí.

Více nežli po spáse
po rozkoši toužím,
tehdy ctnost má schová se,
když jen chtíči sloužím.

Sladkým svodům odolat?
...těžká věc, toť jisté,
brány ráje nezdolat
s dívkou mysli čisté.

Nejsem jistě jediný,
kdo by se měl kát,
nevím jak má nevinný
světa užívat.

Hříšné rád se dotýkám,
s hříšnou rád si hrávám,
s nahotou se potýkám,
nahý ráno vstávám.

Údy sice zebou mě,
srdce plane žárem,
...čím to, že pak verše mé
jsou jen skromným darem?
Autor ota.pé, 25.03.2011
Přečteno 253x
Tipy 19
Poslední tipující: ota.pé, Azure angel, Psavec, Mbonita, labuť, zenge, mauvais-ange, Bona, Květka Š., Zasr. romantik, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Žádný verš není darem zapomenutým, chce to jen trpělivoST!

25.03.2011 21:20:00 | Zasr. romantik

Jsou krásný darem, pro pocity v srci, duši v těle... třebas nahém. :o) ST!**** pěkné počtení.

25.03.2011 21:11:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí