Lotosový kvítek

Lotosový kvítek

Anotace: Plnými doušky,.....

Lotosový kvítek


Lotosový kvítek,
něžně si plave po hladině,
a při tom spí,…jen tak!...


Slunci se vystavuje,
a dýchá,…
hřejivé paprsky ticha.


Plnými doušky, svůj život žije,
ve spánku hlubokém,
o jak krásný a spanilý je?!...


Tu.. „nezbeda vánek“,
prošustil,.. kvítky zavlnil,
hladinu vodní dočista probudil.


Vlnky v ní nabudil,
jemně ji rozčeřil,
načechral,…prověřil.


Na malou chviličku,
iluze zrcadla,
se ve vodu,.. propadla!...


Kvítek se probudil,
a spatře svět,..
spojení se zemí ucítil hned..


Vodou jsa pochován,
k zemi však přikován,
po spánku hlubokém zatoužil hned.


Však vlnky v kruzích,
se zvolna rozplývají,
společnou řeč již s hladinou znají.


Teď,..teď…
v tom kouzelném objetí ticha,
vše zas hlubokým spánkem dýchá…
Autor olnek, 28.03.2011
Přečteno 273x
Tipy 12
Poslední tipující: Alien.v.v.s., Psavec, Mbonita, Maryje..., NikitaNikaT., CULIKATÁ, hatlapatla
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

bože píšeš tak nádherně. jen tak dál, moc se mi to líbí. je mi to nějak blízké. :)

02.04.2011 13:04:00 | Alien.v.v.s.

Náramně jsem si početla... opravdu pěkné dílko. ST!***

28.03.2011 20:35:00 | NikitaNikaT.

Pěkná.

28.03.2011 17:59:00 | hatlapatla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí