Jarní romance

Jarní romance

Anotace: verše na jarní motiv a kouzlo první lásky

Chlapec a dívka
jak dva jarní květy
třešňové kvítky
na mladičkém stromku žití
sedí, vhleděni v sebe
u pramene první něžné lásky.
Jen lehký dotek ramen je pojí -
tak, aby plátky jejich lící a rtů
nespálil chladný vítr,
jenž zabouří
posledním vztekem zimy, bledé závistí
ani příští plamen žhavého léta,
které svádí k satyrským hrám.

Co přijde pak, je řeka bez návratu,
v níž nikdo z nás víc neomočí patu -
buď požehnáno mládí
a jeho svatý chrám
Autor Dolma, 29.03.2011
Přečteno 348x
Tipy 2
Poslední tipující: CULIKATÁ, terezkys
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí