Pražské jezy

Pražské jezy

Anotace: Podotýkám, že nejsem z Prahy

Hučely pražské jezy
možná že zpívaly
ptaly se po vítězi
my se jen dívali.

Hučely smutně jezy
a slunce svítilo
ptaly se po vítězi
jehož tu nebylo.

Ne nejsme vítězové
my poražení jsme
zmizelo všechno snové
teď na smrt půjdeme.

Před tvojí tváří Praho
ty kráso ze všech krás
když v očích bude vlaho
snad odejdeme snáz.

Pro vlaho v krásných očích
nádherných sladkých žen
kdo ve tmách nebyl nočních
svým smutkem přemožen?

Ó kéž by ženy krásné
pak pro nás plakaly
za noci divně jasné
v svém bolu nespaly.

Bez vavřínových věnců
pomalu půjdem spát
o touhách u milenců
snad se nám bude zdát.

Plakaly krásné ženy
a plakat budou zas
jak Venuše z tvé pěny
Praho ty kráso krás.
Autor Skalsky Pavel, 31.03.2011
Přečteno 374x
Tipy 24
Poslední tipující: jitka.svobodova, kuskus pruhovaná, James Libustka, Jan Hrábě, Jiparo, NikitaNikaT., šuměnka, Markéta Hl., ni.va, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, Praha má své krásy... ale také jistá místa, která strkám do pozadí...

20.04.2011 08:52:00 | NikitaNikaT.

skvoSTná, já ty jezy taky ráda poslouchám

18.04.2011 14:11:00 | Markéta Hl.

nejsi z Prahy, tím spíš krásná!

13.04.2011 22:17:00 | ni.va

Mocv pěkná.

31.03.2011 22:40:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí