Někdy méně je zatraceně moc

Někdy méně je zatraceně moc

Anotace: ...a netýká se jenom velikosti jako takové...

Nenaplněná proroctví
Božích synů skutkových podstat,
úmysly jejich jsou hádankami
myšlenek, které není dobré podceňovat...

Hovoří s lidmi,
pokud jim dovolí kázeň
milostivého slova,
pokud poruší poslušnost
jsou odmítnuti tvrdou ignorací...

Mlčenlivost Božích synů
naplňuje strach
v očích bezbranných nevěrců,
kteří nespoléhali na zázraky z nebes...

Věřili v konání
sebe samo,
nevzhlíželi k božím očím,
ty jejich se teď plní slzami,
že nedaly na Vyšší moc...

A mocné skutky
zabraňují většině lidem
k úkonům, které sami
spontánně chtějí...

Raději méně
z moci plné,
než kázat o velikosti...

...to méně je někdy zatraceně moc...


i slovo malého človíčka
má váhu velkého činu...
Autor Tomáš Přidal, 04.04.2011
Přečteno 242x
Tipy 14
Poslední tipující: Danga, Jiná, NikitaNikaT., Tamara, CULIKATÁ, Maryje...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Lehce zamyšlenkové počtení, suprový závěr.

04.04.2011 20:24:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí